sâmbătă, 7 mai 2011

Cum ne depasim conditia. Cum invingem prejudecatile

Iulian Craciun, un tanar de 33 de ani imobilizat intr-un scaun cu rotile din cauza unui handicap fizic sever, are toata stima si respectul meu. Asta pentru ca a reusit sa-si depaseasca toate barierele pe care i le-a impus handicapul. In ciuda bolii severe, Iulian duce o viata de om normal: si-a intemeiat o familie, are un copil si o mica afacere din care da statului de cinci ori mai multi bani din taxe si impozite decat primeste ca asistat social. Pentru chestia asta, prin care da o palma statului, jos palaria pentru Iulian!
El e implicat in numeroase proiecte, prin care incearca sa-i ajute si sa-i incurajeze pe cei aflati in situatia lui.
Pe site-ul startEvo.com, Iulian prezinta povestilor unor oameni pe care el ii considera de succes, oameni care si-au depasit conditia, statutul si au luptat cu prejudecatile. Pe langa o serie de nume celebre (nu vi le spun, intrati pe site si vedeti despre cine e vorba), Iulian prezinta si povestea mea - asta dupa ce i-am fost recomandat de un prieten comun.
Asadar, daca vreti sa aflati ce am vrut eu sa devin cand eram mic :D si cum am ajuns jurnalist, intrati si dati play aici: http://startevo.com/george-lacatus-reporter-investigatii-prima-mea-emisiune-radio-am-clacat/. Daca nu v-am convins, atunci aflati ca in inregistrarea de pe site-ul lui Iulian ii barfesc pe urmatorii: Ioana Avadani, Janis Overlock, Georgiana Ilie, Centrul pentru Jurnalism Independent, Valentin Paunescu, Monica Szlavik, Dollores Benezic, Doru Buscu, Liviu Avram, Cristi Grosu si multi, multi altii.

Daca va place sau nu, incercati sa share-uiti si voi mai departe, pe Facebook, pe blogurile voastre - ca un mic ajutor pentru Iulian.
Povestea lui Iulian Craciun a scris-o Simona Popa si o puteti citi aici: http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Omul_din_scaunul_cu_rotile_fuge_cu_mintea_0_359964664.html

2 comentarii:

  1. multumim pentru sustinerea StartEvo. sunteti o persoana foarte inspirationala :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pentru aprecieri. Pentru mine valoreaza foarte mult, mai ales ca vin de la un luptator si un invingator.

    PS. Filmarea cu tine a fost un super success pe startevo.com

    RăspundețiȘtergere