luni, 6 iunie 2011

Discutii blonde, in 253, despre scoala

Primim la redactie, pe mailu blogului, de la cititori ratb-isti cu ochelari, intamplari din autobuzele bucurestene. Azi, o discutie intre pitzipoance de Bucuresti, din autobuzul 253:

14:30. Caldura mare! Dar 253 are aer conditionat. Si pitipoance. Una, mai vorbareata, da tonul:

-Bai, profa’ asta de romana n-are minte! Mi-a pus 3 azi, ca n-am citit cartea aia pe care ne-a zis s-o citim. Voi ati citit-o?

Alta, mai tuta, raspunde: - Da’ ce carte trebuia sa citim?

- Baltagul…care nici macar nu e in cartea noastra…ar trebui s-o facem la anu’…si n-a citit-o nimeni din clasa…ne-a dat 3 la toti pe care ne-a ascultat azi. Da’ media tot 6 imi iese si cu 3 si fara 3, asa ca m-am scos, da’ tu, fata, o sa pici…ai luat 4 in teza, nu?

- Am luat 5, ce-ai?! Cu cartea ma descurc eu…citesc rezumatu’ pă net si ii povestesc ce-am citit si ii zic ca asta am retinut. Pana mea.

Se baga si a 3-a: – Aaa, io nici nu ma complic…ii zic ca am citit-o si ca ii asa de grea ca n-am inteles nimic.

– O sa-ti dea 3 sigur daca zici asta!

– Sa-mi dea!

Vorbareata e blonda, vopsita bine, cu parul prins in coc, machiata profi, bronzata artificial, imbracata mai mult dezbracata. Tot arsenalul denota ca pitzi are o infatisare studiata, pentru care trebuie sa petreci in fata oglinzii cateva ore bune. Cum sa-ti mai ramana timp si de Sadoveanu? Daca blonda mai respecta si programul de club, cum dracu’ sa mai studiezi si Baltagul? Apoi, Sadoveanu asta e cam nesimtit. Baltagul lui are cateva sute de pagini bune. De ce nu i-o fi trecut si lui prin cap sa faca si el un rezumat la sfarsitul cartii, de maximum 4.000 de semne, cu tot cu spatii? Oricum, la ce iti trebuie Baltagul in viata? Mai ales cand, in diverse combinatii, media iese oricum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu