luni, 27 august 2012

La tara!

Sambata am fost la tara. Intr-o comuna situata la 60 km de Buzau. Trezit dis de dimineata, am bagat goneta pana la Buzau. Cei vreo 120 si ceva de kilometri i-am facut in vreo ora si ceva. Trec podul de la Buzau si apoi fac dreapta. Au urmat vreo 60 de km foarte ciudati. Adica sat langa sat, fara extravilan. Cei 60 km i-am facut in vreo 70 de minute. Dar au fost misto, deoarece am avut ce vedea pe geam. Cu 15 minute inainte sa ajungem la destinatie, am aruncat buzduganul, adica am sunat sa aprinda gratarul. Ajungem. Curte misto, verdeata, casa veche. Bagam o tzuica. Punem carnea de pui pe gratar. Apoi, micii. La final, legumele. Facem mujdei de usturoi, dupa care ne asezam la masa. Mai bagam o tzuica, apoi o dam pe vin alb. Spritz. De vara. Mancam in tihna, nu la repezeala, ca in Bucuresti, in fata televizorului. Suntem afara, la umbra, iar spritzul aluneca misto pe gat. Tarziu dupa-amiaza, ne gandim sa ne ridicam totusi de la masa si sa mergem prin imprejurimi. O luam la vale pe un deal foarte abrupt, spre un rau. Misto imprejurmi. La intoarcere, gazda scutura niste pruni. In doua galeti, adunam prunele de pe jos. Le ducem apoi in doua butoaie mari. La toamna, cica o sa bem din noua tzuica. Ajungem din nou in curte. Mancam mere verzi, de-alea adevarate, direct din pom.
E deja seara, asa ca ne pregatim din nou de gratar. Peste si legume. Cu mamaliga si cu sos de rosii, usturoi si ardei. Uau. Plus vin alb. La desert avem gogosi si branzoice, facute afara, la soba din curte. Pe la doispe jumate ne ducem sa ne culcam. E liniste. Se aud greierii.
Faza tare: punem ceasul sa sune maine dimineata, ca sa nu intarziem la redactie? Nu, ne trezim cand ne trezim. Dorm dus. Neintors. Pe la 7 ma trezesc cocosii. Ce senzatie. Asa ceva nu traiesti la Bucuresti, la etajul 9. Acum e 22.33 si vecinul mei gaureste peretii cu bormasina. Baga-si-ar...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu