sâmbătă, 8 septembrie 2012

Cel mai tare lautar: Sorin de la Rm-Sarat


Sorin Spiridon, baiatul lu' Ploiesteanu din Costieni, cartierul unde m-am nascut si am copilarit. Suntem de-o seama si am crescut impreuna pe aceleasi strazi. El ramane pentru mine cel mai tare lautar din cati am auzit eu pana acum. Sunt subiectiv, pentru ca il stiu de cand invata sa cante si pana a devenit celebru. Imi amintesc ca jucam fotbal intr-o parcare din spatele blocului bunicii mele, iar el iesea pe balcon, cand repeta, si ne canta. Cei care dadeau goluri primeau dedicatii de la Sorin. Cand canta el din balcon, ieseau toti majoritarii la geam sa-l asculte. Canta la rece, fara amplificator. Era cel mai tare din cartier. Apoi, din oras. Apoi, din judet. De foarte multi ani a plecat in Spania, cu tot cu familie.
Imi amintesc de o seara de Ajun, cand a mers cu noi cu acordeonul. Dupa ce cantam noi gazdei colindul, o fermeca el apoi cu cateva melodii. Cati bani strangeam cand mergea Sorin cu noi, cu colindul! Intr-un an, cand fiecare dintre noi ii cara acordeonul de la o casa la alta, cand mi-a venit mie randul sa-i car acordeonul am alunecat pe gheata si i-am spart burduful acordeonului. El n-a zis nimic. Nici eu, chiar daca ma dureau salele foarte tare. Ne-am dus chiar in seara aia la un mester si l-am reparat. Dupa care ne-am intors la colindat.
Pe Sorin l-am redescoperit acum intamplator, pe youtube, cand eram intr-o stare mai... imi era dor de tata si cautam niste melodii care ii placeau. Stiam ca are Sorin niste melodii foarte tari. A fost o surpriza placuta cand l-am gasit. Mai ales ca intr-un clip canta si melodia de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu