duminică, 24 martie 2013

City Grill din Centrul Vechi s-a bashit

Aseara am petrecut vreo patru ore jumate la restaurantul City Grill din Centrul Vechi, in compania unor prieteni jurnalisti. Pana aseara, locul asta mi-era drag, pentru ca m-am simtit foarte bine aici, in mai multe randuri, vreme de cativa ani, in compania acelorasi prieteni. S-a ras mult in carciuma asta, s-au iscat discutii aprinse, in contradictoriu, s-au nascut subiecte tari ce au tinut prima pagina a Cotidianului din vremea sa de glorie. Tot aici am petrecut la ziua unor prieteni... ce mai la deal, la vale, a fost carciuma la care am tinut. Pana aseara. Deci, au renovat carciuma, i-au schimbat designul, meniul si chiar si chelnerii. Daca in vremurile lui bune in acest restaurant mancam preparate romanesti traditionale, acum s-a bashit. Calitatea mancarii a fost luata de design. Ca sa ma intelegeti: am comandat, de inceput, un Platou al gradinarului, in care trebuia sa primesc - dupa cum scria in meniu - salata de vinete, zacusca, fasole batuta, ceapa calita, ceapa normala, masline Kalamata, un ardei copt umplut cu branza si rosii. Ce am primit? Niste urme de salata de vinete, de zacusca si de fasole batuta, servite in niste boluri minuscule. Vreo 11 masline cat unghia, putina ceapa in niste paharele de hobiti, 3 feliute de rosii (aveti cuvantul meu de onoare, au fost fix 3 feliute de rosie), un ardei kapya minuscul umplut cu branza... Reactia grupului meu de prieteni cu care am fost la masa a fost elocventa: cand mi-a adus chelnerul comanda, toti au ras de ce au vazut in farfuria mea. Ce portie e asta, bai? :)))) au zis cu totii, in cor. Asta costa vreo 18-19 lei.
La felul doi am comandat Platoul taietorului de lemne. In meniu scria ca o sa primesc carne de porc, toba, carnaciori, mamaliga prajita pe plita, jumari, branza de burduf, ceapa... suna bine de tot. Ce am primit? Niste carne de porc fiarta, rupta felioare mititele, rece bocna. Jumarile erau bune, dar reci si foarte putine. 3 felioare de toba, luata de la Kaufland - cred - nu mai era din aceea facuta de ei; 9 bucatele de carnaciori asezati pe o felioara de mamaliga prajita de plita; un sfert de ceapa rosie, 3 felioare de branza de burduf... deja ma enervasem. Asta costa vreo 39 de lei. Prietenii mei, uitandu-se la mine, au inceput sa rada din nou. Eu am inceput sa le umplu frigiderul de carne celor de la City Grill.
Ca sa nu plec nervos, am zis sa comand si ceva dulce. Mai bine imi bagam un bat in cur. Am cerut tort de mere. Ce am primit? Un mini tortulet pitic. Adica vreo 6 pe 6 cm, o chestie inalta de vreo 3 cm, acoperita cu frisca. Stimati cititori, ce tort de mere e atat de inalt? Doar ala facut din mere padurete. Parerea mea. Cat credeti ca am platit pentru degetelul asta de tort de mere? 14 lei. Paisprazece lei frumosi din portofelul meu am simtit ca mi-au fost luati cu japca. M-am simtit pacalit.
Chelnerii s-au bashit si ei. Doua sticle de bere, in care mai aveam bere, mi-au fost luate de pe masa, prin niste gesturi de oameni idioti. Spre sfarsitul serii, au dat muzica din restaurant foarte tare. Reactia mea: Bai, Paraschive, poti sa dai muzica asta mai tare? Vreau sa ma simt ca la Bamboo. Un chelner gras a dat muzica mai incet.
Concluzia: City Grill Centrul Vechi te-ai bashit. Nu ma mai vezi pe la tine. Ai servicii naspa si foarte scumpe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu