vineri, 27 decembrie 2013

Turte cu nuca si vin fiert







Pentru mine Craciunul inseamna turte cu nuca. De cand eram copil, acestea erau preferatele mele pentru ajunul si ziua de Craciun. La noi, la Rm-Sarat, turtele cu nuca se impart, ca pomana. In general, farfuria cu turte cu nuca se da cu o portocala si o lumanare. Sau cel cel putin asa facea bunica mea din partea tatalui, iar mama si matusile mele au preluat traditia.

Ieri seara am baut cel mai bun vin fiert din cate am baut eu vreodata. Un vin de tara, usor rozaliu, fiert cu portocala si mar. Am baut trei cani, dupa care cand m-am asezat pe pat, pe latimea lui, ca sa ma uit la laptop, am atipit in cateva clipe. Am dormit vreo 30 de minute, un somn cum n-am mai avut de foarte mult timp. Cam asta a fost Craciunul anul asta.

Acum astept musafiri. Prieteni apropriati. Le-am adus turte cu nuca si o sa le fac tzuica si vin fiert.

Voua va urez numai bine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu