duminică, 29 iunie 2014

Când vecinii mei petrece, tot cartieru' petrece

Acum trei ani, scriam aici despre vecinii din spatele blocului meu din Colentina, zona D-na Ghica, care și-au luat piscină și și-au montat-o pe trotuar, în fața casei.


Astăzi, unul dintre ei se însoară cu aleasa inimii lui. Cu acest prilej, tot cartierul a petrecut, vreme de câteva ore, alături de ei.


După cum vedeți, au strâns piscina, ca să facă loc lăutarilor și limuzinei de 129 de metri. Petrecerea din fața casei a fost una selectă: mâncare pe alese, băutură scumpă, scaune de plastic îmbrăcate în satin. Totul după ultima modă.


Nu știu ce boxe au avut și câte la număr, dar s-a auzit în tot cartierul. Pe cuvânt. La ferestre, eu am trei randuri de geam, dublu vidate. Când închid ferestrele, în mod normal nu se mai aude niciun sunet de afară la mine în apartament. Azi, toate cele trei rânduri de geam îmi rezonau în ritm de cikalaka - cikicea. Vă dați seama că fetița mea s-a trezit din somn și nu a mai adormit.


Ochelarista mi-a zis să sun la poliție. N-a terminat fraza că a apărut un echipaj de garcea. Au lăsat geamul jos la mașină, au vorbit cu băieții, după care au plecat ca niște papagali.


E posibil ca la polițiști, plătiți de noi pentru SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE, să le fi fost frică de invitați??? Nuuuuuu cred.


Când vecinul meu dă chef, el nu sacrifica un mic, ca Dem Rădulescu. El sacrifică un animal întreg. Recunosc, spre rușinea mea, că nu știu ce animal a ars în fața geamurilor mele vreme de vreo 4 ore.

Acum, la 16.50, cheful s-a stins. S-au dus s-o ia pe mireasă. Când a venit Nașu cu limuzina, de la microfonul lăutarului s-a auzit: "Am umblat tot orașu'/Ca să îl aduc pe Nașu'...". Atâââââât. S-a auzit Liviu Avram? :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu