miercuri, 13 august 2014

Patriarhia Romana ne-a raspuns la faza cu fetita dusa in altar la botez

Patriarhia Romana i-a raspuns astazi scumpei mele sotii la intrebarea: Dom'le, fetita mea la botez a fost dusa de preot si prin altar. E ok? Aveti raspunsul mai jos. Remarcati, va rog, modul de redactare, care pentru mine a fost oarecum suprinzator de "open-mind" si de iesit din comun, adica din limbajul ala de lemn.
Stimati domni de la Patriarhie, jos palaria!cid:image001.jpg@01CF11EA.0488FE20
       Patriarhia Română
  Biroul de sesizări și scrisori
     Tel. 021.337.01.40
 
Nr. 8255/24.07.2014
 
         În răspuns la scrisoarea Domniei voastre vă facem cunoscut că, în acord cu tradiția liturgică, pruncii de parte bărbătească sunt duşi în sfântul altar ca o formă a recunoşterii sacerdoţiului pe care fiecare soţ îl are în familia sa. În Vechiul Testament bărbatul era considerat preotul casei şi nimeni nu începea, spre exemplu, masa dacă pâinea şi toată mâncarea nu era începută de bărbatul casei. Acesta la rândul lui da fiecăruia din toate bucatele.
Că fiica dumneavoastră a fost dusă în altar nu poate fi ceva rău, pruncul este curat şi nevinovat însă nu vă aduce nici un folos să începeţi să căutaţi acum să interpretaţi, să faceţi cine ştie ce scenarii. Pruncuţa a primit o binecuvântare în plus şi asta e, să o ocrotească Dumnezeu pe ea şi pe părinţi. Dumneavoastră vă rânduiţi viaţa după vorbele de cancan sau după binecuvântarea lui Dumnezeu care vine din credinţă şi fapte bune?
 
  Preot Alexandru Moţoc                                   Diac. Sorin Eusebiu Argintariu
    Inspector general bisericesc                                                     Secretar Cancelarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu