duminică, 28 septembrie 2014

Ca-n filmele cu James Bond

 Descriu mâna, într-un limbaj pe care să-l priceapă și prietenii mei ochelariști, care n-au depășit etapa de șah și scrable. În Texas Hold'em, tipul de poker de mai sus, fiecare jucător primește două cărți, pe care le vede doar el. Eu sunt jucătorul de jos, cel cu A K, ambele de treflă. Eu nu văd cărțile celorlalți jucători. Ceea ce vedeți voi e faza finală a jocului, în care fiecare jucător a dat cărțile pe față.
Deci, după ce fiecare jucător primește două cărți pe care le vede doar el, are loc prima rundă de pariuri. După care se pune flopul, adică primele 3 cărți, de la stânga la dreapta. Pe acestea le văd jucătorii care sunt în mână, în speța noastră cei 3 jucători. Are loc a doua rundă de pariuri, pe baza celor două cărți pe care le vezi tu în combinație cu cele 3 de jos. Eu am fost primul la făcut pariuri și am zis check, adică nici n-am pariat, nici nu m-am aruncat. Jucătorul din stânga mea a pariat primul, 3 blinduri. După cum se observă, Vipetsu n-are nimic, dar speră ca una din următoarele două cărți care vor fi puse cu fața-n sus pe flop să fie de treflă, pentru a face culoare. Jucătorul din dreapta are careu de decari. E maxim în această fază a jocului. El preferă să joace mascat, astfel încât ceilalți doi jucători să nu bănuiască nimic. Plătește, call, fără să mărească miza, nu face raise, pentru că nu-l bate nici culoarea. Vine din nou rândul meu să vorbesc. Și eu am două trefle, cele mai mari, și trag în coloare. Mai trag și în chintă, dacă-mi pune un valet. Am două cărți mai mari decât cele de pe flop, iar în cazul unui K sau A voi avea cele mai mari perechi de pe flop. Așa am gândit-o, la nivelul ăsta de șanse, și am dat și eu call, adică am plătit betul lui Vipetsu.

Se pune a 4-a carte pe flop, Turn se numește, care e 2 de inimă roșie. Cartea asta nu schimbă cu nimic situația mea și a lui Vipetsu. Eu zic check, Vipetsu face bet (pariează) alte 6 blinduri. Cel cu careu dă call, ca să nu sperie prada. În momentul respectiv, pe jucătorul cu careu îl puteam bate doar eu, dacă venea pe river, a 5-a carte pusă cu fața-n sus pe flop, un J de treflă astfel încât să fac eu chintă royală. Jucătorul din stânga nu avea nicio șansă cu o eventuală culoare. Deci, șansa ca jucătorul cu careu să piardă era să-mi pună mie o singură carte din 52.

A 5-a carte, incredibil, vine J de treflă. Eu mai am doar vreo 5 blinduri, pe care le mizez pe toate, all-in - e termenul. Cel stânga mea, face culoare și el și mizează vreo 9 blinduri, tot all-in. Cel cu careu dă call instant. Eu am luat potul principal, iar cel cu careu, diferența de blinduri de la Vipetsu.

Pentru asta e frumos acest tip de poker, pentru răsturnarea de situație.

Aseară m-am simțit James Bond - termen la modă acum, printre jurnaliști :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu