miercuri, 21 ianuarie 2015

BNR nu a raportat corect numărul românilor cu credite în franci


Conducerea Băncii Naționale a României - BNR - nu a raportat ministrului Finanțelor Publice numărul corect al românilor care au credite în franci elvețieni. Cifra de 75.000 E FALSĂ. Ea e de fapt de 3 ori mai mare - de 220.000. Conducerea BNR, prin raportarea de 3 ori mai mică a numărului real al românilor împrumutați în franci, vrea doar să atenueze impactul acestui mega-scandal. Conducerea BNR vrea să se spele pe mâini acum de faptul că acum 8 ani a aprobat băncilor din România normele pentru acordarea acestor credite toxice. E ca și cum o autoritate a aprobat cuiva să vândă românilor otravă, iar acum conducerea BNR susține că nu e vina sa că s-au otrăvit 220.000 de români.

PROBA afirmațiilor de mai sus e cazul subsemnatului. În 2007, am contractat de la Credit Europe Bank un credit ipotecar in franci de peste 100.000. Creditul meu a fost vândut de banca de mai sus, pe 31.03.2009, unei bănci cu sediul în Olanda - Credit Europe Bank NV. Am primit acum câteva zile o scrisoarea de la bancă prin care pot proba cele de mai sus.

CINEVA DE LA BNR MI-A CONFIRMAT ASEARĂ CĂ CREDITUL MEU NU A FOST LUAT ÎN CALCUL DE CĂTRE CONDUCEREA BNR, atunci când ministrul Finanțelor Publice le-a cerut NUMĂRUL EXACT AL ROMÂNILOR ÎMPRUMUTAȚI ÎN FRANCI. Explicația angajatului BNR pe care mi-a dat-o aseară: Voi cei cu credite vândute altor bănci, din străinătate, nu sunteți în curtea noastră.

Așadar, în opinia conducerii BNR, eu nu sunt un român care are un credit consistent în franci, căruia acum i s-a majorat cu 20% rata lunară în doar câteva zile.

Scriu postarea asta pentru colegii jurnaliști de pe Economic, care azi merg la Parlament la întâlnirea dintre politicieni și reprezentanții BNR. Întrebați-i și asta!

Aseară, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a refuzat să răspundă la această întrebare. De ce oare???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu